Sosyal medyada "deprem" dolandırıcılığına Emniyet geçit vermedi

Türkiye'nin yüreği depremlerle sarsılırken bazı dolandırıcılar durumu fırsata çevirmeye çalıştı. Onlara Emniyet güçleri izin vermedi. Eskişehir'de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, sosyal medya üzerinden sahte hesapla deprem yardımı toplayan 20 site tespit ederek harekete geçti.

Abone ol

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, resmi kurumların internet sayfaları ve sosyal medya hesaplarını taklit ederek deprem bağışı talep edilen 20 sahte site tespit etti.

Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından sosyal medya üzerinden AFAD ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi resmi kurumların internet sayfaları ile sosyal medya hesaplarını taklit edip bağış talep eden şüphelilere yönelik çalışma yapıldı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 17 ilde deprem istismarıyla dolandırıcılık yapmaya çalışan 20 hesap kullanıcısını belirledi. 3'ü Eskişehir'de 20 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Azerbaycanlı ekipler 45 kardeşini hayata bağladı Yurt Gaziantep'te yıkılan binalara soruşturma Yurt Elinde kumbarasıyla 91 saat sonra kurtarıldı Yurt Maden işçileri Halil çiftini kurtardı Yurt