Samsun’da kuyumcuya silahlı saldırı girişimi

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir kuyumcuya yönelik düzenlenen silahlı saldırı girişimiyle ilgili olarak biri çocuk ve biri kadın olmak üzere toplamda 7 kişi gözaltına alındı. Kuyumcuya yapılan bu saldırı girişiminde, zanlılar arasında bir kadın ve bir çocuğun da bulunduğu toplam 7 kişi yakalandı.

Abone ol

Olay, 20 Ağustos tarihinde İlkadım ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi, İstiklal Caddesi'ndeki bir kuyumcuda gerçekleşti. İddiaya göre, kask takmış ve cerrahi eldiven giymiş iki kişi motosikletle kuyumcunun önüne geldi. Motosikletten inen iki kişiden biri silahını kuyumcuya doğrulttu ancak silah tutukluk yaparak ateş almadı. Bunun üzerine iki şüpheli hızla olay yerinden kaçtı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili başlattıkları çalışma sonucunda, sahte plakalı motosikleti Zeytinlik Mahallesi'nde terk edilmiş halde buldu.

Soruşturmanın devamında, motosikleti bırakan şüphelilerin hafif ticari bir araçla kaçtığı belirlendi. Polis ekipleri, Ankara'dan geldikleri tespit edilen ve çok sayıda suç kaydı bulunan B.C.A., B.G. ve A.C.İ.’yi Samsun-Ankara karayolundaki Toybelen kavşağında yakalayarak gözaltına aldı.

A.C.İ.’nin ifadesinde, telefonunda "R" olarak kayıtlı bir kişiyle iletişime geçerek soygun işini para karşılığında üstlendiğini, Samsun'a geldikten sonra A.S. isimli bir kişiyle irtibata geçtiğini ve bu kişinin kendisine tabancayı alması için bir konum gönderdiğini, ancak bu kişiyi tanımadığını belirttiği öğrenildi. Soruşturma devamında A.S. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen toplam 7 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma sürüyor.

Van'da deprem: 23 Ağustos 2024’te hangi bölgeler sallandı? Yurt Bandırma Ticaret Borsası’nda yangın alarmı Yurt Kalkınma Yolu Projesi'nde yeni adım Yurt 5 il için "sarı" uyarı Yurt