Özel güvenliklerin kimlik kartı sorunu: O şartın kalkmasını istiyorlar

Özel güvenlik görevlileri İçişleri Bakanlığı tarafından verilen kimlik kartlarının 5 yılda bir yenilenmesi şartının kaldırılmasını istiyor.

Abone ol

 Kolluk gücüne büyük destek verdiklerini belirten güvenlik görevlileri, herhangi bir adli vakaya karıştıklarında kartların iptal edilmesine de tepkili. Çalışanlar, görev aldıkları kurumlarda yaşanan olaylara müdahale sırasında ister istemez adli vakalara girmek zorunda olduklarını vurguladı.

Her özel güvenlik görevlisine kimlik kartı veriliyor. 5 yılda bir yenileniyor. Polis de böyle bir durum yok.

26-30 Haziran Özel Güvenlik Haftası nedeniyle Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Ankara’da basın toplantısı düzenledi. Çağırıcı, iş kollarında yaşanan kimlik kartı sorununa gündeme taşıdı:

- Olaya karıştığında adli vaka olduğunda bir yıl üzeri herhangi bir ceza aldı ise kimlik kartı iptal ediliyor. Bunun kaldırılmasını istiyoruz.

Çağırıcı, kimlik kartlarının katalog suçlarda soruşturma aşamasında iptal edilmesine karşı da Bakanlığın adım atmasını istedi:

- İçişleri Bakanlığı tarafından kartın iptal edilmesini biz de destekliyoruz. Ama iftiraya uğradığı zaman savcılık soruşturma başlattığı an kimlik kartı iptal oluyor. Beraat ettiğinde tekrar kartı alamıyor.
Sosyal medyada "çocuğa istismar" görüntülerinde yer alan kadın tutuklandı Yurt Tokat'ın meşhur yaprağında hasat başladı Yurt EYT ile orman işçisi sayıları azaldı Yurt İstanbul'da binanın çatısı yandı Yurt