Orman yakana 10 yıl hapis: Yasa Meclis'e sunuldu

Tarım ve orman alanları düzenlemesi yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'na sulundu. Teklife göre, madencilik faaliyetlerinin orman alanlarında yapılmak istenirse Tarım ve Orman Bakanlığı izni gerekecek.

Abone ol

Tarım ve orman alanları düzenlemesi ile ilgili yasa teklifi Genel Kurul’un önüne götürüldü.

ORMANLAR ŞAHIS ADINA TESCİL EDİLEMEYECEK

Teklife göre, madencilik faaliyetlerinin orman alanlarında yapılmak istenirse Tarım ve Orman Bakanlığı izni gerekecek ve yanan orman arazileri şahıslar adına tapuya tescil edilemeyecek.

ORMAN YAKANA 10 YIL HAPİS: AF YOK! YASA MECLİS'E SUNULDU

Ayrıca Orman yangınına sebep olanlara verilen 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çıkarılıyor.

KENEVİR ÜRETİMİNE SIKI TAKİP

Meclis Başkanlığı'na sunulan teklifle kenevir yetiştiriciliği Tarım ve Orman Bakanlığı iznine tabi olacak. Toprak Mahsulleri Ofisi kontrolünde kenevir yetiştiriciliği ve işlenmesi gerçekleştirilecek.

 SİGORTA YAPTIRILMASI ZORUNLU OLACAK

Teklife göre tarımsal üretimin planlanması, gıda güvencesi için ürün üretimine başlanmadan önce bakanlıktan izin alınacak. Tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere veya üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu olacak.

Provokatif paylaşımlara gözaltı Yurt Şanlıurfa'da 6 katlı bina yıkıldı Yurt Meteoroloji'den depremzedelere fırtına uyarısı Yurt "Uygun alanlarda inşa çalışmalarına başlayacağız" Yurt