O üniversitede skandal: Tarikat propagandası yapıldı

Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı İslami İlimler Enstitüsü tanıtım filminde İskenderpaşa tarikatı propagandası yapıldığı ortaya çıktı. Filmde, İskenderpaşa tarikatının Gümüşhanevi kolunun lideri Cevat Akşit’e övgüler diziliyor.

Abone ol

Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı İslami İlimler Enstitüsü tanıtım filminde İskenderpaşa tarikatı propagandası yapıldığı ortaya çıktı. Filmde, İskenderpaşa tarikatının Gümüşhanevi kolunun lideri Cevat Akşit’e övgüler diziliyor. Gümüşhaneviler'e bağlı Gaye Vakfı web sitesinde de Pamukkale Üniversitesi'ndeki enstitüyü kendilerinin kurduğu belirtiliyor.

Aydınlık Gazetesinin haberine göre Denizli Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesini İskenderpaşa tarikatı kuşatmaya aldı. Üniversitenin tanıtım filminde İskenderpaşa tarikatının Gümüşhanevi kolunun propagandasının yapıldığı belirlendi. Üniversiteye bağlı İslami İlimler Enstitüsü’nün tanıtım filminde Gümüşhanevi lideri Cevat Akşit'ten övgüyle bahsedildi.

Tarikatın yönettiği Gaye Vakfı'nın resmi internet sitesinde de Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü'nün kendileri tarafından kurulduğu yazılıyor. Enstitü tanıtım filminde de Gaye Vakfı ile olan bağ açıkça vurgulanıyor.

Aydınlık Gazetesinin haberinde İskenderpaşa tarikatının Gümüşhanevi kolunun lideri Cevat Akşit'in Pamaukkale Üniversitesi'nde çok etkili olduğuna ve akademik müdahaleler yaptığına dikkat çekildi. Akşit, konferans bahanesiyle de sık sık Enstitü'de programlara katılıyor.

İskenderpaşa tarikatının üniversitedeki faaliyetlerinden rahatsız olan akademiyenler ise kadro verilmeyerek istifaya zorlanıyor.

Türkiye'de havası en kötü 5 il belli oldu! Yurt Kastamonu'da polise saldırı Yurt Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil bin 588 terörist etkisiz hale getirildi Yurt Yeşilçam'ın usta ismi hayatını kaybetti Yurt