Mobilya sektöründeki kayıt dışı faaliyetler var Maliye'nin radarında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı mobilya sektöründeki kayıt dışı faaliyetleri radarına aldı. 17 bin 258 mükellef denetlendi, yaklaşık 53 milyon lira suistimal cezası verildi.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın radarında mobilya sektöründeki kayıt dışı faaliyetler var. Bakanlık bir ay boyunca üretimin yoğun olduğu 29 ilde eş zamanlı 17 bin 258 mükellefi denetledi. 53 milyon liraya yakın suistimal cezası verdi.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele farklı sektörlerde de devam ediyor. Gelir İdaresi Başkanlığınca ülke genelinde eş zamanlı sürdürülen denetimlerinde mobilya sektörüne odaklanıldı.

Mobilyacıların imalatçı veya satıcı olarak örgütlendiği İstanbul'da MODOKO ve MASKO, Ankara'da da Siteler gibi yerler başta olmak üzere 29 kentte faaliyette bulunan mükelleflere denetim yapıldı.

Denetimlerde, kayıt dışı faaliyet, işletmeye ait olmayan POS cihazı kullanımı, IBAN aracılığıyla yapılan tahsilatlarda belge düzenlenmesi gibi hususlar kontrol edildi.

Ekipler, 4 bin 727 mükellefin başkasına ait IBAN'ı kullanarak tahsilat yaptığını, 61 mükellefin de işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığını tespit etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuya ilişkin değerlendirme yaptı. Gerekli denetim ve yoklama çalışmalarının tüm mükellefler kayıt altına alınıncaya kadar devam edeceğini, denetimlerin her sektörde artarak süreceğini söyledi.

Sosyal medyada provokatif yangın paylaşımlarına yasal işlem Yurt Valilikten sıcak hava uyarısı Yurt Şanlıurfa merkezli terör operasyonu Yurt Bal üreticisi kuraklık mağduru oldu Yurt