Meteorolojik Uyarı Yapılmıştı! 16 Aralık 2023 Hangi Şehirlerde Kar Yağdı?

Günlerdir uyarı yapılan kar yağışı vatandaşlar tarafından merak edildi. Meteorolojik uyarılar sonrası kar yağışı bekleyen yerlerde neler oldu? Kar yağışı nerede oldu? İşte merak edilenler...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden günlerdir yapılan uyarılar sonrası harekete geçen şehirlerde vatandaşlar kar yağışını bekledi. Peki hangi şehirlerde kar yağdı? Cumartesi günü uyarılar sonrası en çok merak edilen konuyu araştıran vatandaşlar için araştırma yaptık. 

Meteorolojik Uyarı Yapılmıştı! 16 Aralık 2023 Hangi Şehirlerde Kar Yağdı?

Meteorolojik uyarı olarak geçen kar yağışı ve fırtına bazı şehirlerde etkisini gösterirken vatandaşlardan bazıları nerelerde gerçekleştiğine dair arama yaptı. Özellikle İstanbul'da kar yağışı bekleneceği  söylendikten sonra vatandaşlar karın nerelere yağdığını araştırdı. 16 Aralık itibaren sıcaklık en az 7-10 derece birden düştü. Bu düşüş sonrası özellikle Marmara bölgesinde şiddetli fırtına ve yağış yaşanmaya başladı. Doğu kesimlerinde özellikle Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar yağışı başladı. Marmara bölgesinde ise Edirne'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı meydana geldi. Hafta sonu boyunca bu bölgelerde kar yağışı devam edecekken diğer şehirlerde ise yağmurlar şiddetle devam edecek. 38 saat aralıksız devam edecek olan kar yağışı için İstanbul'a da uyarı verilmişti Ancak henüz bir kar yağışı gerçekleşmedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz bölgesinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Gümüşhane çevreleri, Bursa'nın yüksekleri ile Ankara ve Sivas'ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bugün Deprem Mi Oldu? AFAD ve Kandilli'ye Göre Son Depremler... Yurt Çanakkale'de Feribot Seferlerine Fırtına Engeli Yurt İstanbul'da Akşam Trafik Yoğunluğu Yüzde 80'e Çıktı Yurt Gabar'da Yeni Kuyular Açılıyor Yurt