Mersin'de 3 başlı tanrıça figürü bulundu

Mersin'deki Kelenderis Antik Kenti'nde yaklaşık 2 bin 300 yıllık olduğu tahmin edilen 3 başlı tanrıça Hekate figürüne ulaşıldı. Çorum'da da silo olduğu değerlendirilen 3 bin 300 yıllık yapı bulundu.

Abone ol

Mersin’in Aydınçık ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında 3 başlı Hekate figürü bulundu. Kelenderis antik kenttinde aynı zamanda Helenistik döneme ait birçok seramik de gün ışığına çıkarıldı.

Yıl boyunca sürdürülen kazı ve koruma çalışmaları sonucunda, antik kentin en geç 2 yıl içinde turizme açılması planlanıyor.

Kazı başkanı Mahmut Aydın, 3 başlı Hekate figürü hakkında bilgi verdi.

ÇORUM’DA TARİHİ SİLO KEŞFEDİLDİ

Çorum'da da, bir silo olarak değerlendirilen ve 3 bin 300 yıl öncesine tarihlenen bir yapı keşfedildi. Şapinuva Kazı Başkanı Önder İpek, ortaya çıkan yapının Hitit dönemine ait olduğunu belirtti.

Buluntu, 10 metre uzunluğunda, 5.5 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğinde büyük bir yapıya işaret ediyor. Ayrıca bu yapı 55 metrekarelik bir alanı kaplıyor ve 165 metreküp boyutunda.

Traktörün altında kalan şahıs hayatını kaybetti Yurt Bandırma'da bal hasadı başladı! Yurt Kontrolden çıkan araç direğe çarptı Yurt Kars'ta bunaltıcı sıcakta arpa hasadı Yurt