Malatya'da kayısı çiftçisi hükümete sitem etti

Kayısıyı bu yıl dolu ve hastalık vurdu. Malatya'da üreticinin yüzde 80'i mağdur durumda. 90 bin ton ihracat yapılması gerekiyor ancak rekolte buna el vermeyebilir. Üreticiler afet kapsamına alınmak isteniyor.

Türkiye kaysı piyasasının %80’ini üreten ve dünya piyasasının da hâkimi olan Malatya’da yağışlar ürünü de çiftçiyi de vurdu.

Meyvenin çiçek açma döneminde yaşanan don yağan yağmur Monilya hastalığına sebep oldu. Yağan dolu da çiçek açan meyvenin büyük bölümünü yok etti. Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Mehmet İnal hükümete çağrıda bulundu.

Kayısı Malatya’da çiftçinin %95’inin geçim kaynağı. Zararın %80’i bulduğu ifade ediliyor.

Üretici tüccarın eline mahkum olmak istemiyor.

TARSİM de çiftçinin derdine derman olamıyor. Girdi maliyetleri altında ezilen çiftçi zor günlerden geçiyor.

Kayısı ağaçlarının dalları neredeyse bomboş. Üretici işi bilenin kurumlarda görev alması gerektiğini söyledi.

Hasat sürüyor fiyat ortada yok Yurt Ordu'da ayı saldırdı Yurt Ankara'da belediyede yolsuzluk iddiası Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt Antalya'da falezlerin bir bölümü "kesin korunacak hassas alan" kapsamından çıkarıldı Yurt Sarar mağaza çalışanları toplu iş sözleşmesi için grevde Yurt 146 Polonez Gıda işçisi 55 gündür haklarını arıyor Yurt Yol Bulan Fabrikası'nda grev 84. gününde Yurt AK Parti huzurevlerinin huzurunu kaçırdı Yurt Evlat nöbetinden DEM Parti'ye tepki Yurt Aydın'da süt maliyetin altına satılıyor Yurt Karkamış'ta kamyoncular kontak kapattı Yurt