Kırcami'de elektrik krizi: Mahalleli eski sistemle idare etmek zorunda kalıyor

Antalya'nın Kırcami mahallesinde imar sorunu yüzünden sorunların ardı arkası kesilmiyor. Mahallenin elektriği 50 yıllık trafodan sağlanıyor. Arıza üstüne arıza yaşanıyor. Mahalle sakinleri sorunlarını anlatabilecekleri bir yetkili bulamıyor.

Abone ol

Antalya’nın göbeğinde yıllardır imar sorunları ile uğraşan Kırcami mahallesinde ihmal üstüne ihmal yaşanıyor. Şimdi de elektrik dağılımındaki yetersizlik ve yarattığı sonuçlar vatandaşı canından bezdirdi. Mahallenin elektriği 50 yıllık trafodan sağlanıyor.

Elektrik telleri arasına giren ağaçlar kötü hava koşullarında tehlike oluşturuyor. Mahalleli alt yapıdan kaynaklanan bu gibi nice sorunun çözülmesi için uğraş veriyor.

Mahalle Muhtarı Mehmet Köksal, mahallelinin hiç bir yetkiliye ulaşamadığını belirtti. Elektrik Şirketinin sorunlara ilgisiz kaldığını vurguladı:

" Yaz ayı olduğu için herkes klima kullanmak istiyor. Ama burda 20 tane sokakta var. 2 tanesinde 3 tanesinde olmadı mı vatandaş burda diyor ki muhtar bunu yaptır. Bizde CLK’ yı arıyoruz. Ama bir türlü sorun çözülmüyor. "

Mehmet Köksal, en azından elektrik teçhizatların bakımlarının yapılmasını istedi:

"Biz burda imar bölgesi olduğundan dolayı eskiyle idare edelim yeni trafo istemiyoruz, yeni hat istemiyoruz, yeni direk istemiyoruz. Eski tellerimizin bakımları yapılsın. Biz bunları istiyoruz."

Köksal, özel elektrik şirketlerine yönelik devlet denetimi talep etti.

Elektronik sigara elinde patladı Yurt 15 yaşındaki çocuk, 14 yaşındaki arkadaşını öldürdü Yurt Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 12 terörist etkisiz hâle getirildi Yurt O ilde toplu taşımaya zam geldi! Yurt