İzmir'de yangın büyüyor: Dumanlar gökyüzünü kapladı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda dün akşam saat 21.10'da başlayan orman yangını, gökyüzünü kaplayan yoğun duman nedeniyle şehir genelinde etkili oldu. Yangın, Karşıyaka'nın Karatepe bölgesindeki ormanlık alanda başladı.

Abone ol

Gün ışığıyla birlikte, 2 uçak, 5 helikopter, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozerle havadan ve karadan müdahale sürüyor. Kuvvetli rüzgar, alevlerin kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.

Çeşme'de de bir orman dışı yangın çıktı. Alaçatı Çakabey mevkiinde saat 04.50'de başlayan yangına ilk müdahale 05.15'te yapıldı. Çeşme'deki yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 6 uçak, 1 helikopter, 5 arazöz ve 1 su ikmal aracı ile müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Her iki yangında da ekipler, havadan ve karadan yürütülen müdahalelerle alevlerin yayılmasını önlemeye yönelik yoğun bir çaba içinde. Yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

Otoyol ve köprü geçiş ücretleri zamlandı! Yurt Tokat Erbaa'da yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı Yurt Taşucu ve Çeşme limanlarında büyük operasyon Yurt Bolu'da orman yangını: Duman Eskişehir'e ulaştı Yurt