İzmir’de altyapı yine sınavı geçemedi: Sağanak hayatı felç etti

İzmir’de sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Kentin altyapısı yine sınavı geçemedi. Yağış nedeniyle Tarihi Kemeraltı Çarşısını su bastı. Yollardaki rögarlardan taşan su trafiği olumsuz etkiledi.

Kısa süreli sağanak İzmir’de hayatı felç etti. Ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşanırken, yollarda oluşan göller trafiği olumsuz etkiledi.

Bu görüntü Konak ilçesinden. Trafik Polisi ve vatandaşlar, göle dönen yolda bir aracı saplandığı çukurdan çıkarıyor.

Aracın taşan su nedeniyle rögar kapağı çıkan yere saplandığı görülüyor. Dizine kadar suya saplanan polis memuru yeni bir kazanın önlemek için rögar kapağını yerine takıyor.

Bu su baskını görüntüsü de Buca İlçesi, Buca Koop. mahallesinden. Akçakent Sitesi sakinleri, su baskını nedeniyle evlerine giriş çıkışlarda zor anlar yaşadı.

Sağanak yağmurdan Tarihi Kemeraltı Çarşısı da nasibini aldı. Hisar Camii çevresindeki dükkanları su bastı. Esnaf ellerde küreklerle su tahliyesi yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında Kemeraltında su baskınlarını önlemek için “Kemeraltı Yağmur Suyu Kuşaklama Projesine başlamıştı. Projenin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen tamamlanmış değil.

Sağanak ve dolu seraları vurdu Yurt Sultanbeyli'de korkunç yangın Yurt Adana'da kaçak sigara operasyonu Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt Antalya'da falezlerin bir bölümü "kesin korunacak hassas alan" kapsamından çıkarıldı Yurt Sarar mağaza çalışanları toplu iş sözleşmesi için grevde Yurt 146 Polonez Gıda işçisi 55 gündür haklarını arıyor Yurt Yol Bulan Fabrikası'nda grev 84. gününde Yurt AK Parti huzurevlerinin huzurunu kaçırdı Yurt