İstanbul'da hissedilen deprem!

İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi. 4.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü ise Yalova Çınarcık olarak açıklandı.

Abone ol

İstanbul'da anlık hissedilen bir deprem meydana geldi.

Kısa süreli sallantı vatandaşları korkuttu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan kullanıcılar depremi hissettiklerini bildirdi.

AFAD, depremin merkez üssünü Yalova Çınarcık olarak açıkladı.

Büyüklüğü 4.1 olarak açıklanan deprem yerin 11 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

'Kritik Bir Deprem'

Yaşanan depremin ardından CNN Türk canlı yayınına bağlanan Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, "Bu geçenlerde olan depremlerden farklı bir yer. Bu deprem kuzeydeki fay üzerindeki depreme benziyor. Bu bölgedeki depremler bizim için kritik. Bu deprem bir şeylerin tetikleyicisi olmayabilir ama orada bir canlılık olduğunu kabul edebiliriz. Büyük bir deprem yaşandığı takdirde ancak bir öncü olduğu söylenebilir. Burasının potansiyel bir tehlikesi var. Bu deprem de bu kaygımızı besliyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi'nden Açıklama

Öte yandan İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada olumsuz bir durum olmadığını ifade ederek, "İlimizde de hissedilen depremle ilgili 112’ye gelen bir ihbar mevcut değildir Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Marmara Denizi #Yalova #Çınarcık açıklarında , büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.
Belediye Şirket İşçileri Hak Arayışında! Yurt 81 İlde Aynı Anda Başladı! Yurt Hatay'da Yolcu Otobüsü Alev Aldı! Yurt Kayseri'de PKK Saldırısında Şehit Olan 15 Asker Anıldı Yurt