İki ve üç çocuğu olana devletten destek paketi

Nüfus oranındaki düşüşü durdurmak amacıyla hükümet çeşitli destek paketleri hazırlamaya başladı. Üç çocuk sahibi olanlara vergi indirimi ve düşük faizli kredi uygulamalarının ardından, asgari ücret tutarında destek verilmesi gündeme geldi. Detaylar haberimizde...

Abone ol

Ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar, çocuk sahibi olma konusunda tereddüt yaşamaya başladı. Türkiye'de doğurganlık oranındaki düşüş verilerle de doğrulandı. Doğum oranlarının azalması üzerine çeşitli çalışmaların başlatılacağı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen "3 çocuğu olana ÖTV'siz araç, 4 çocuğu olana faizsiz konut kredisi" desteğine yeni bir öneri daha eklendi.

Hükümet, nüfus azalmasının önüne geçmek için ailelere yönelik destek paketleri hazırlıyor. Üç çocuklu ailelere asgari ücret kadar destek verilmesi gündemde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısında Türkiye’nin nüfus dinamikleri ve doğurganlık haritası üzerine bir sunum yapılarak destek paketleri tartışıldı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, üç ve daha fazla çocuk sahibi olan ailelere kademeli olarak asgari ücret tutarında destek verilmesi önerildi. Ayrıca, iki ve daha fazla çocuğu olan ailelere araç ve konut alımı başta olmak üzere kademeli vergi indirimleri ve avantajlar sunulması planlanıyor.

Malatya'da korkutan deprem! Yurt Toplu ulaşımda 90 dakika ücretsiz aktarma kabul edildi Yurt Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi Yurt Kadir İnanır yoğun bakıma alındı Yurt