İBB Meclisinin 30 yaş üstü öğrenciler için aldığı karara dava açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, 30 yaşını dolduran öğrencilerin İstanbulkart indiriminden yararlanamamasına yol açan karara karşı dava açtıklarını duyurdu. İstanbulkart'taki öğrenci indirimine ilişkin düzenlemenin iptali için mahkemeye başvuruldu.

Abone ol

Murat Türkyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 30 yaş üstü öğrencilerin İstanbulkart’tan faydalanmasını engelleyen İBB Meclisi kararına karşı dava açıldığını belirtti. Türkyılmaz, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini ve dava açmak isteyenler için mahkemeye sunulan dilekçenin görselini de paylaştı.

İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, İBB Meclisi’nin aldığı kararın anayasal eşitlik ilkesine aykırı olduğu vurgulandı. Dilekçede, Anayasa’nın "Kanun Önünde Eşitlik" başlıklı 10. maddesine atıf yapılarak, öğrenci tanımına yaş sınırlaması getirilmesinin, aynı statüdeki kişilere farklı muamele yapılmasının yolunu açtığı belirtildi.

Başvuruda, idarenin takdir yetkisini kullanırken eşitlik ilkesine uyması gerektiği ve bu ilkeye aykırı işlemlerin hukuka uygun olmadığının yüksek mahkeme kararlarıyla sabit olduğu ifade edildi. Ayrıca, kamu gelir-gider dengesini sağlamak adına, uzun yıllardır uygulanan "Öğrenci İstanbulkartı"nın kapsamının yaş sınırlaması ile daraltılmasının, öğrencilerin farklı muamele görmesini meşrulaştırmadığı savunuldu. Dilekçede, İBB Meclisi’nin 11 Temmuz 2024 tarihli ve 1060 karar numaralı kararının iptali ve uygulanmasının durdurulması talep edildi.

5 yaşındaki kız başıboş köpeklerin saldırısına uğradı Yurt Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan evlat edinme iddialarına net yanıt Yurt Samsun’da kuyumcuya silahlı saldırı girişimi Yurt Van'da deprem: 23 Ağustos 2024’te hangi bölgeler sallandı? Yurt