Engellilere Türkiye Kart uygulaması geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşların farklı şehirlerdeki toplu ulaşım araçlarından tek kartla faydalanmasına olanak sağlayan Türkiye Kart uygulamasını hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyledi.

Abone ol

Karaismailoğlu, 22 Ocak Pazar günü açılışı gerçekleştirilecek Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda engelli vatandaşlar ile bir araya gelerek "Erişilebilirlik" deneyimini gerçekleştirdi.

Engelli vatandaşlarla metro asansörünü kullanan, giriş ve çıkışlardaki engelli erişimlerini deneyimleyen Karaismailoğlu, daha sonra Kağıthane Metro İstasyonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye Yüzyılı'nın işaret fişeği kabul edilen Cumhuriyetin 100'üncü yılında da Türkiye'nin dört bir köşesinde eser ve hizmet fırtınasına devam ettiklerini belirten Karaismailoğlu, Türkiye'nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasını sağlayacak, Türkiye'yi küresel bir lojistik süper güce dönüştürecek ulaştırma ve altyapı projeleriyle görevlerini kararlılıkla sürdürdüklerini kaydetti.

İstanbul'da bazı vapur seferleri iptal edildi Yurt İstanbul merkezli çocuk istismarı operasyonu Yurt Tekirdağ'da maganda kurşunu can aldı Yurt Ankara'da 3 kişi otomobilde ölü bulundu Yurt