Elazığ'da Hoş Beyazı üzümünün hasat heyecanı
Elazığ'ı 'Hoş Beyazı' üzümünün hasat heyecanı sardı. Hoş köyünde üreticiler, üstünü brandayla kapattıkları bağlarda kış aylarında da hasat yapıyor.
Sofralık üzümcülüğün önemli merkezlerinden Elazığ'da hasat başladı.
Hoş Beyazı olarak bilinen üzüm bağlarının üstü, bağ bozumu döneminde brandayla kapatılıyor. Bu sayede üzümler, uzun süre tazeliğini koruyor ve kışın da hasat yapılıyor.
Hoş beyazı üzümünün salkımı 4,5 kilograma kadar çıkıyor. Aroması, meyve kabuğunun kalın olması dolayısıyla sevkiyata uygunluğu ve depo koşullarına dayanıklılığıyla talep görüyor.
Hoş köyü muhtarı Mithat Sarıkamış, üzümleri yurt dışına da gönderdiklerini söyledi.
Bağlardan bağ bozumu döneminde hasat edilen üzümler ise köy evlerinde altına kağıtlar serilmiş kasalarda nisan ve mayısa kadar muhafaza ediliyor.