Eczacılardan çağrı: "Yeni bir eczacılık fakültesinin daha açılmasını istemiyoruz"

Eczacılar, nitelikli istihdamın sürdürülebilmesi için üniversitelerdeki eczalık fakültelerine yenilerinin eklenmemesini istedi.

Abone ol

Eczacılar, nitelikli istihdamın sürdürülebilmesi için üniversitelerdeki eczalık fakültelerine yenilerinin eklenmemesini istedi. Konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Türk Eczacılar Birliği, mevcut fakültelerin de teknolojik ve eğitsel olarak iyileştirilmesini talep etti.

 Türk Eczacılar Birliği, 56 bölge eczacı odasıyla birlikte Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı önünden seslendi. Eczacılar, mesleki sürdürülebilirliğin sağlanması için daha fazla eczacılık fakültesi açılmasını istemediklerini söyledi:

- Eczacılık fakültelerine giriş için başarı sıralaması 50 bin olmalıdır. Mevcut fakültelerin kontenjanları acilen azaltılmalı, akredite olmayan fakültelere öğrenci alınmamalıdır. Yeni mezun genç meslektaşlarımız için kamuda ve ilaç sanayinde istihdam gerçek anlamda artırılmalıdır.

Eczacılar, mevcutta açık olan fakültelerin hem teknolojik hem eğitsel olarak geliştirilmesini de talep etti.

- Bu fakültelerin bir kısmı yerli ve milli ilaç üretimine hizmet edecek ilaç AR-GE Merkezlerine dönüştürülmeli, mezun olacak meslektaşlarımızın da bu güçlü gelecek hedefine uygun bir eğitim almaları sağlanmalıdır.
Erzurum'un en iyi liseleri açıklandı! Eğitim İstanbul'un depreme karşı en riskli ilçeleri belli oldu! Yurt İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındı Yurt Emlak Konut GYO'da bayrak değişimi Yurt