Dikkat! Bu çiçeği koparmanın cezası 387 bin 141 lira

Bursa’da Marmara Denizi kıyısında yetişen ve koruma altındaki kum zambakları, bölgeyi çevreleyen çitlerle koruma altına alındı. Bu nadir bitkileri koparmanın cezası tam 387 bin 141 lira olarak belirlendi.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin koruma altına aldığı kum zambaklarının, Bursa sahillerinde çiçek açtığı ifade edildi. Bu nadir bitkilerin korunması amacıyla Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, zambaklar çitlerle çevrelendi ve uyarı levhaları yerleştirildi.

Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, kum zambaklarının Eğerce Halk Plajı'nda da yetiştiğini belirtti. Tanrıöver, bu bitkilerin kumun yer değiştirmesini engellediğini ve bu nedenle ekosistem için büyük öneme sahip olduklarını vurguladı. Ayrıca, bölgeyi kullanan vatandaşların bilinçlenmesi için uyarı levhaları asarak, halkın bu nadir bitkileri korumasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Gümüşhane'de deprem Yurt Afyonkarahisar'da 299 sikke ele geçirildi Yurt Ağrı Dağı eriyor! Yurt Kahramanmaraş'ta deprem! Yurt