Çin'den Türkiye'ye dev yatırım

Çin’den Türkiye’ye bir yatırım daha geldi. Dünyanın en büyük lityum pil üreticilerinden Çinli Ganfeng Lithium, 500 milyon dolar yatırımla lityum pil üretim tesisi ve AR-GE Merkezi kuracak. Nereye kurulacağı henüz belirtilmeyen fabrikada 400 kişi çalışacak.

Abone ol

Türkiye’de Yiğit Akü ile stratejik iş birliği anlaşması imzalayan Çinli Ganfeng Lithium, Türkiye’ye devasa bir yatırımla giriyor.

Çinli şirket, Türkiye’ye 500 milyon dolar yatırımla lityum pil üretim tesisi kuracak. Bu yatırımla birlikte Türkiye’nin enerji depolama kapasitesi artacak. Bunun sonucunda elektrikli araç ve batarya üretiminde Türkiye önemli bir merkez haline gelebilir.

Tesiste yapılacak üretimin Türkiye'nin ihtiyacını karşılamasının yanı sıra Avrupa pazarında ihraç edecek.

Kurulacak olan tesis, sadece üretimle sınırlı kalmayıp, yeni teknolojilere odaklanan bir AR-GE enstitüsüne de ev sahipliği yapacak Bu enstitü, katı hâl pilleri, yüksek güçlü piller, denizcilik, havacılık ve uzay gibi ileri lityum pil teknolojileri üzerinde çalışacak.

Fabrikanın kurulacağı yer henüz açıklanmazken, 400 kişilik istihdam sağlayacağı öngörülüyor.

İSG çalışanı kaldığı lojmanda yatağında ölü bulundu Yurt Bolu Dağı geçişinde yeni trafik önlemleri: Ağır taşıtlara kısıtlama Yurt Muş Varto'da deprem Yurt Bolu'daki orman yangınıyla ilgili yeni gelişme Yurt