Çiftçiler GAP'ın bitirilmesini istiyor

Girdi maliyetleri altında ezilen Mardin çiftçisi bir de su sorunuyla mücadele ediyor. Bir türlü bitirilemeyen Güneydoğu Anadolu Projesi nedeniyle çiftçi elektrikli sulama yapıyor. Bu da maliyeti 40 kat artırıyor. Üreticiler “yeter artık sesimizi duyun” diye isyan etti.

Kanallar kupkuru, bir damla su yok. Üretici Güneydoğu Anadolu Projesi’nin artık bitirilmesini istiyor.

Kızıltepe Türkiye’nin önemli hububat üretim merkezlerinden biri, verimli ovalar var. Senede iki ürün alınıyor. Ülke ekonomisine katkısı büyük. Ancak çiftçi büyük zorluklarla karşı karşıya. Su çıkarmak için kuyu kazıyor. Maliyet giderek onlar için artıyor.

Güneydoğu Anadolu Projesi bir türlü bitirilmediği için bölge çiftçisi elektrikli sulama yapıyor. DEDAŞ’ın yüksek elektrik fatura bedeli ve kesintileri de çiftçiyi canından bezdirdi.

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Şerif Öter GAP’ın neden bitirilmediğini sordu. Proje alanı Fırat-Dicle Havzası ile yukarı Mezopotamya ovalarında yer alan 9 ili; Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak’ı kapsıyor.

Üretici diğer bölgeleri örnek gösterdi, bölge çiftçisinin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

İstanbul'da çöp sorunu baş gösterdi! Yurt Kadıköy'de ve bazı metro istasyonlarında çöpler toplanmadı Yurt CHP'li belediyeden İzmirliye zam yağmuru! Yurt Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Elba Bant'ta grev başladı Yurt As Plastik işçilerinin grevinde 7. gün Yurt Aydın'da zeytin sezonu başladı Yurt Vatan Partisi'nin acı kaybı Yurt Barınma sorunu büyüyor Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt