CHP'li Beşiktaş Belediyesi'nde rüşvet operasyonu

CHP’li Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlendi. Operasyonda eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Abone ol

Beşiktaş Belediyesinde "rüşvet" soruşturmasında 17 şüpheliden 16’sı gözaltına alındı

Çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yakalanması için başlatılan çalışma ise sürüyor.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, müfettişlerin rutin denetimleri sırasında ortaya çıkardığı rüşvet ağı sonrası 6 ayrı soruşturma dosyası hazırlanan şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli Çanakkale, Ankara ve Ordu'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Öte yandan adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ele geçirilirken, aramaların sürdüğü öğrenildi.

Beşiktaş Belediyesi, "çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap" suçlarına ilişkin yürütülen soruşturmanın 2014 ve 2018 arasındaki dönemi kapsadığını, belediyenin mevcut yönetimiyle hiçbir ilgisi olmadığını bildirdi.

Çanakkale'de korkutan deprem Yurt İstanbul'a yağmur yağdı trafik felç oldu Yurt İstanbul'da vapur seferleri iptal Yurt Kirazlı - Başakşehir metrosu ne zaman açılacak? Yurt