Çanakkale'de orman yangını sürüyor! Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, Büyükanafarta köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına ekipler tarafından havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çanakkale Valisi Ömer Toraman, yaptığı açıklamada, yangının yerleşim yerleri için risk oluşturmadığını belirtti.

Abone ol

Çanakkale'de, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Eceabat ilçesinde Büyükanafarta köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangının yetkililere bildirilmesi üzerine olay yerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan söndürme çalışması başlattı.

ORMAN İŞÇİLERİ KAZA GEÇİRDİ

Olay yerine 17 AAC 399 plakalı pikapla giderken bir otomobille çarpışmaları sonucu yaralanan 2 orman işçisi ise 112 Acil Sağlık ekiplerince Eceabat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Dumandan etkilenen bazı orman işçileri de aynı hastanede tedaviye alındı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Jandarma ekipleri de yangınla mücadele eden işçilere destek veriyor. Ekipler, işçilere su dağıttı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığından yapılan açıklamada, yangın nedeniyle ziyaretlerle ilgili tedbir alındığı bildirildi. Açıklamada, "Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Tarihi Alan'ın Kuzey Hattı'na (Kabatepe Günübirlik Alanı, Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay, Conbayırı) ikinci bir duyuruya kadar girişler durdurulmuştur." ifadesi kullanıldı.

ÇANAKKALE VALİSİ YANGINDAKİ SON DURUMU AÇIKLADI

Çanakkale Valisi Ömer Toraman da bölgede devam eden yangınla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ömer Toraman, yangının yerleşim yerleri için risk oluşturmadığını ifade etti.

Orman teşkilatı başta olmak üzere tüm ekiplerin gayretle çalıştığını belirten Ömer Toraman, "Orman yangınına 8 uçak, 12 helikopter ile havadan, 51 arazöz ve 780 personel ile karadan müdahale edilmektedir." bilgisini paylaştı.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yangınla mücadeleye kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra çevre il ve ilçelerden araç ile personel desteğinin sağlandığı bildirildi. Açıklamada, yerleşim bölgelerinde, yangın nedeniyle tahliyeyi gerektirecek bir durum olmadığı duyuruldu.

Ekiplerin bölgedeki söndürme çalışmaları sürüyor.

Sıcaklar tarımsal üretimi vurdu Yurt 8 gözaltı Yurt İstanbullular dikkat! 45 gün sürecek: Trafiği kitleyecek çalışma Yurt Meteoroloji'den ''tedbirli olun'' çağrısı Yurt