Burdur Gölü'nü bekleyen tehlike

Havzasının en önemli sulak alanı Burdur Gölü, tükeniyor. Koruma altında bulunan gölde su seviyesi giderek azalıyor.

Havzasının en önemli sulak alanı Burdur Gölü, tükeniyor.

Koruma altında bulunan gölde su seviyesi giderek azalıyor.

1970’li yıllardan bu yana gölü besleyen derelerin üzerine yapılan çok sayıda gölet, baraj ve sondajlar, kurumanın ana nedeni.

Buharlaşma, kuraklık ve kirlilik de gölü tehdit ediyor.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, su seviyesinin azalması ve yüzey alanının çekilmesiyle Isparta sınırında gölün kalmadığını belirtti.

Göl ekosisteminin en önemli parçası dikkuyruk gibi birçok su canlısı artık göle uğramıyor.

Gölde çekilme hızla devam ediyor. Kıyılarda çekilmenin izleri görülebiliyor. Bu durum bir tehlikeye daha davetiye çıkarıyor.

Göl uzmanı Kesici, gölün doğal dengesi ile korunmaması halinde 2040 yılında yüzey alanının yüzde 70'inin kaybolacağı öngörüsünde bulundu. Yapılması gerekenleri sıraladı.

Burdurlu vatandaşlar da göl için kalıcı çözüm istiyor.

Üreticiler ve çiftçiler bir araya geliyor Yurt Mardin esnafı Vakıflar'ın fahiş zamlarına tepkili Ekonomi Hatay'da su altı müzesi heyecanı Yurt Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Elba Bant'ta grev başladı Yurt As Plastik işçilerinin grevinde 7. gün Yurt Aydın'da zeytin sezonu başladı Yurt Vatan Partisi'nin acı kaybı Yurt Barınma sorunu büyüyor Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt