Belediye işçileri kadro istiyor

Belediye birimlerindeki taşeronlaşma işçilerin hem ekmeğini hem de sağlığını tehdit ediyor. İşçiler işten çıkarılma korkusundan dolayı verilen en ağır işleri yapıyor, baskılara göz yummak zorunda kalıyor.

Abone ol

 Belediye Şirket İşçileri Derneği Başkanı Orhan Karagöz, birçok belediyede benzer manzaraların yaşandığını dile getirdi, Maliye ve Çalışma Bakanlıklarını göreve çağırdı.

- Biz enflasyon neden değil Enflasyonun kurbanıyız. Biz belediye şirket işçileri olarak insanca yaşamak insanca yaşarken de emeğimizin karşılığını almak istiyoruz.

Her an çıkarılma korkusu taşıyan işçilere uygulanan mobbing işçilerin hayatını da tehdit ediyor.

- 2024 Mahallesi seçimlerinden sonra partilerin el değişmesi veya sadece belediye başkanlarının değişmesi sonucunda İzmir Çiğli başta olmak üzere Van Iğdır İzmir Menemen İzmir Kemalpaşa Balıkesir Ankara Altındağ belediyelerinde işten çıkartılmaz son hızla devam etmektedir.

Manisa, Salihli’de bir işçiye kızgın güneş altında “araç sayma görevi” verilmesi de belediye işçilerine yönelik sorunlara bir yenisini daha ekledi.

- Manisa Salihli'de bir belediye şirket işçisinin güneşin altında Siz bu caddenin araçları sayacaksınız diye görevlendirilip Daha sonrasında kişinin şirket işçisini hastaneye kaldırılmasıdır. Bu aslında mobing değil. Bu resmen bir cinayeti teşebbüstüdür.

Belediye Şirket İşçileri Derneği Genel Başkanı Orhan Karagöz, baskıların yanı sıra sonu gelmeyen işten çıkarmalarla ilgili konuştu.

- Kamuda tasarruf tedbirlerine varsa öncelik ve lükslerden ve israftan Bir tasarruf yapılsın. İşçiden tasarruf yapılmaz. İşçi alın terini dökerken Siz Ben bu işten tasarruf ve Döndüm diyen normal çalışan bir işçi çıkartamazsınız.

Emekten tasarruf olmaz diyen Karagöz, taşeronlaşmaya karşı kadro talebinin de altını çizdi.

- Belediyeler genel yönetimlerde kamunun %92'lik hizmetini yürütmektedir. Bugün sokaklarımız temizse bugün çöplerimiz alınıyorsa bu belediye şirket işçileri sayesindedir. Sayın Mehmet Şimşek'ten ve Sayın yöneticilerden beklentimiz belediyelerde çalışan 650.000 belediye şirket işçisi ve Kamuda çalışan 300 bin taşeron işçinin bir an önce kamusal güvenliğe ve kadrolu güvenceli iş hayata kavuşmasıdır.
Çukurova'da tarıma su yok Yurt İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli havasına sahip ilçeleri açıklandı Yurt Çiğli işçileri 23 gündür nöbette: Öncü Kadın işçilerle dayanışma içinde Yurt Kahramanmaraş'ta deprem! Yurt