Anadolu'nun İmece Ürünü Tandır Ekmeği

Tandır ekmeği Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Kars'ta kadınlar, soğuk havalarda bir araya geliyor. Kırmızı buğday unuyla hazırladıkları hamurlarla toprağa gömülü tandırlarda ekmek pişiriyor.

Abone ol

Geceden mayalanan hamurlar, maharetli ellerde yoğruluyor. Kars'ta kadınlar tandırlarda imece usulü ekmek pişiriyor.

Sarıkamış ilçesinde kadınlar, yakılan tandırların başında bir araya geliyor.

Özenle hazırlanan hamurlar eşit şekilde yumaklara ayrılıp merdaneden geçiyor ardından elde çırpılıyor.

Anadolu'da yüzyıllardır kullanılan tandır ekmeğinin yaklaşık bir hafta taze kalma özelliği bulunuyor.

Ata Yadigârı Mesleğini Aşkla Yapıyor Yurt Gürsu Belediyesi'nden Örnek Hizmet Yurt Tuzla'da 6. Kariyer ve İstihdam Fuarı Yapıldı Yurt Ankara'da Büyük Gazze Yürüyüşü Yapılacak! Yurt