AK Parti, Çayırhan Termik Santrali'ni satıyor! Bölge halkı ve sendikalar satışa karşı

AK Parti hükümeti Ankara'daki Çayırhan Termik Santrali'ni satıyor. Sendikalar ve bölge halkı satışa karşı çıkıyor. Vatan Partisi de iş yerinde örgütlü sendikalara destek ziyareti yaptı. Ziyarette altın yumurtlayan tavuk olarak nitelenen santralin satışının engellenmesi konuşuldu.

Abone ol

AK Parti Ankara'nın Nallıhan ilçesinde enerji üreten Çayırhan Termik Santrali'ni satıyor.

Çayırhan Termik Santrali ve santral kullanımındaki araziler, maden sahaları, ruhsatlar ve taşınır mallar bütünüyle özelleştirme kapsamına alındı.

Satışa çıkarılan tesisler yaklaşık 1 buçuk milyon dolar değerinde. Santral Türkiye'nin 38. Ankara'nın ise 2. büyük enerji santrali konumunda.

Çayırhan Termik Santrali sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 1 milyon 2 yüz bine yakın konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak üretim yapıyor.

20 yıllık Ciner Grup'un işletme tecrübesini de yaşayan bölge halkı ve sendikalar satışa karşı çıkıyor.

Vatan Partisi de işletmede örgütlü sendikalara destek ziyareti yaptı. Ziyarette Ciner Grup'un 20 yıllık olumsuz izleri, enerji bağımsızlığı ve santralin bölge için önemi konuşuldu.

Türkiye Maden-İş Sendikası Orta Anadolu Şube Başkanı Talih Kocabıyık enerjide bağımsızlık vurgusu yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Utku Reyhan da altın yumurtlayan tavuğun satışına anlam veremediklerine dikkat çekerek satışın engellenmesi için sendikanın emrinde olduklarını belirtti.

Mersin'de korkunç olay Yurt Bolu'da feci trafik kazası Yurt İzmir'de orman yangını Yurt Akaryakıt istasyonunda patlama Yurt