2 bin 103 maden işçisi sahada: "Şimdi görev sırası bizde"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için toplam 2 bin 103 madencinin deprem bölgesine intikal ettiğini bildirdi.

Haberin devamı için tıklayınız

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil de tüm madencilerin afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları için seferber olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından maden işçisi hareket etti. Madenciler kazma, kürek, balyozlarıyla enkaz altındaki vatandaşlarımıza yardım uzatmak için hazırlandı. TTK tahlisiye ve gönüllü maden işçilerinden oluşan ekiplerin AFAD koordinesinde deprem bölgelerine gönderilmesine devam ediliyor. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Talebe göre sayı artıyor. Ekiplerimiz hazır.” dedi. Yeşil, oluşturulan kriz masasında deprem bölgelerine gönüllü olarak gitmek isteyen birçok maden işçisinin ismini yazdırdığını söyledi. Yeşil, şöyle konuştu:


“Kurumumuz AFAD ile koordine halindedir. Maden işçimize bu dayanışma için teşekkür ediyorum. Talep oldukça arkadaşlarımız bölgelere giderek kurtarma çalışmalarına katılacaklar.”

Somalı madenciler olarak benzer bir acıyı geçmişte yaşadıklarını anımsatan maden işçisi Mehmet Sena Arlı da "O zaman tüm Türkiye bize seferber oldu. Şu anda da görev bizim görevimiz. Biz de seferber olmayı düşünüyoruz. Ölenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.