Karaciğeri cam gibi temizleyen besin! Elma reçeli nasıl yapılır?

Vücudumuzdaki en önemli organlardan biri olan karaciğerin yağlanması birçok hastalığı da beraberinde getirir. Uzmanlar karaciğerin temizlenmesi için en önemli besinin elma olduğunu vurguladı. Özellikle elma reçelinin faydaları saymakla bitmiyor. Peki elma reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Abone ol

Karaciğer, vücutta yağ ve toksin bırakmaz. İşlevselliği açısından ciltten kalbe kadar birçok faydası vardır. Ancak yanlış beslenme ve çevresel etkiler nedeniyle karaciğer hasar aldığında vücutta çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Bunların önüne geçmek için sık sık karaciğer temizlenmeli.

Karaciğerin fonksiyonunu artıran besinlerin başında elma gelir. Elmadan yapılan reçel ise karaciğer için tam bir doğal ilaçtır. Peki evde elma reçeli en sağlıklı nasıl yapılır? Sizler için bu sorunun yanıtını araştırdık. 

ELMA REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

3 adet elma 

1 adet tarçın 

1 yemek kaşığı bal 

6 su bardağı su

3 adet karanfil

1 yemek kaşığı limon suyu 

YAPILIŞI 

Öncelikle elmaların sap kısmını kesip dörde ayırın. İçindeki çekirdek ve saplarını çıkarın ancak çöpe atamayın.

Kurutup çay formunda tüketin. Elma sapı ve çekirdeği kabızlığı önler. 

Ardından dilimleri küp küp kesin. 

Suyla beraber derin bir tencereye ilave edip kaynatın. 

Kaynama aşamasında içine bal ve limon suyunu koyun. 

Karıştırma işlevine devam ederken tarçın ve karanfilleri de ekleyin. 

Arından 15 dakika karıştırmadan kaynatın. 

Ocağın altını kapatın. 

Bira dinlendikten sonra içinden çubuk tarçını ve karanfili çıkarıp kavanozlara doldurun. 

Sabah kahvaltısında bir kaşık tüketin. 

Afiyet şifa olsun...

Etin en güzel yeri kimse bu lezzeti bilmiyor! Yemek Tarifleri Fatih Sultan'ın savaştan önce yediği yemek! Yemek Tarifleri 17. yüzyıldan beri omega-3 yağ asidi deposu! Yemek Tarifleri Nikotin deposu tarif! Yemek Tarifleri