Dünyanın en sağlıklı böreği! Enerjinizi yükseltiyor

Börekleri çok seviyoruz ancak yüksek karbonhidrat ve yağ içerikleri kilo almamıza yol açabiliyor. Yardımımıza kabak yetişiyor! Fırında Mücver Tarifi ile Börek Tadında Düşük Kalorili Sağlıklı Öğün!

Abone ol

Kabak, lezzeti ve sağlığa faydalarıyla bilinen vitamin ve lif yüklü bir sebzedir. Bu nefis tarifle, kabakları kullanarak kızartma işlemi olmadan hafif ve lezzetli bir yemek hazırlamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Fırında kabak mücver tarifi, pratik yapımı ve az malzemeleriyle herkesin beğeneceği ve kolayca yapabileceği bir seçenektir. Sağlıklı bir diyet listesine mükemmel bir ek olabilir. Üstelik canı börek çekenleri son derece tatmin edecek sağlıklı, düşük kalorili, yüksek lifli sağlıklı bir seçenek!

Fırında Mücver Tarifi ile Börek Tadında Düşük Kalorili Sağlıklı Öğün!

Fırında Mücver Tarifi için Gerekli Malzemeler:

  • 4 adet orta boy kabak
    2 adet yumurta
    Yarım demet dereotu
    20-25 adet maydanoz
    8-10 adet yeşil soğan
    200 gram beyaz peynir (diyet yapanlar için light seçenek tercih edilebilir)
    1 çay bardağı un (kıvama göre ayarlanabilir)
    1 adet kabartma tozu
    Yarım kahve fincanı sıvı yağ
    Tuz, karabiber, pul biber
    (Diyette olmayanlar için) Üzerine serpmek için 250 gr kaşar peyniri
  • Baharatları ve içine ekleyeceğiniz yeşillikleri damak tadınıza göre dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Tarif:

  • Kabakları soyun, rendeleyin ve fazla suyunu iyice sıkarak çıkarın.
  • Diğer yeşillikleri ince ince doğrayın.
  • Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla iyice ezin.
  • Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpın, köpük köpük hale gelmesine dikkat edin.
  • Tüm malzemeleri bir kapta birleştirin. Unun miktarını ayarlayarak karışımın kıvamını kontrol edin. Çok cıvık olmamalıdır, böylece içini çekerek pişebilir.
  • Fırın kabınızı yağlayın veya pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız karışımı fırın kabına boşaltın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırına yerleştirin. Pişirme süresi fırın türüne ve sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. İçi iyice çekene kadar pişirin.
  • Kabak mücverler kızarmaya başlayınca fırından çıkarın ve üzerine kaşar peyniri serpin. Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında tutun.

İsterseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilir ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Bu sağlıklı ve lezzetli fırında kabak mücver tarifi, kızartma işlemine gerek duymadan kabakları kullanmanın harika bir yoludur. Düşük kalorili ve hafif tadıyla diyetinize mükemmel bir ek olacak. Denemek için bir fırsat bulduğunuzda, şimdiden afiyet olsun!

Sonbahara Yakışır Elmalı Rulo Kek Tarifi! Yemek Tarifleri Aman Parmaklara Dikkat! Yemek Tarifleri En Masum Cips! İçerisinde Yağ Yok! Yemek Tarifleri San Sebastian evde nasıl yapılır? Yemek Tarifleri