Ayvalık tostu nasıl yapılır? Ayvalık tost tarifi

Pratik ve doyurucu bir o kadar da lezzetli oluşuyla tost severlerin gönlünde taht kuran bir tarif! Ayvalık tostu nasıl yapılır? Ayvalık tost tarifi:

Abone ol

Ekmeğin tost olarak tüketilmesi, neredeyse Eski Mısır dönemine kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Ancak o dönemdeki amaç, ekmeği daha uzun süre saklayabilmek için nemini almakken, bugün yaptığımız gibi keyif almak için tost yapmıyorlarmış. Tost ekmeği üzerine yayılan tereyağının kokusu, sosisin ve sucuğun enfes lezzeti, eriyen kaşar peynirinin muhteşem tadı ve turşunun ferahlatıcı ekşiliği... İşte Ayvalık tostun büyüsü tam da burada başlıyor.

AYVALIK TOSTU NASIL YAPILIR? AYVALIK TOST TARİFİ

Tarifimiz sadece 10 dakika hazırlık süresi ve 10 dakika pişirme süresi gerektiriyor. Yani, lezzetli bir öğün ya da atıştırmalık için çok kısa bir sürede midenizi şenlendirebilirsiniz.

İhtiyaç duyacağınız malzemeler:

  • 6-7 adet sosis
    Sucuk
    Kaşar peyniri
    3 dilim Ayvalık tost ekmeği
    Salatalık turşusu
    Ketçap
    Mayonez 

Adım adım ayvalık tostun yapılışı:

İlk adımda sosis ve sucukları jülyen şeklinde doğrayın ve tavada soteleyin.

Ayvalık tost ekmeğini ikiye kesin. Bir parçasına ketçap, diğer parçasına mayonez sürün. (Eğer evinizde mayonez yoksa, her iki parçaya da ketçap sürülebilir.)

Salatalık turşusunu da jülyen şeklinde ince ince doğrayın.

İlk olarak turşuyu ekmeğin üzerine koyun. Ardından sırasıyla sucuk, kaşar peyniri ve sosisi ekleyin ve ekmeği kapatın. dilerseniz domates de ekleyebilirsiniz.

Tost makinesine alın ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Sonrasında tereyağını ekmeğin üstüne sürün.

Ayvalık tostunuz hazır! Şimdi sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu Ayvalık tost tarifi, tost ekmeği, sucuk, sosis, kaşar peyniri ve turşu gibi lezzetli malzemelerle yapılıyor. İster klasik tarifini uygulayın, isterseniz de kendi zevkinize göre malzeme eklemeleri yaparak Ayvalık tostunuza farklı bir lezzet katabilirsiniz. Hem kahvaltıda hem de ana öğünlerde keyifle tüketebilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.

Ayvalık Tost'un besin değerleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Bir porsiyon için yaklaşık 621 kalori içerir ve 1 kişilik bir öğün olarak hazırlanır. Hazırlama süresi yaklaşık 10 dakika, pişirme süresi ise 10 dakikadır.

Klasik Ayvalık tost tarifini deneyerek bu lezzeti keşfedin veya kendi yaratıcılığınızı kullanarak özgün bir lezzet yaratın. Her ne yaparsanız yapın, bu tostun tadını çıkarın ve şimdiden afiyetler olsun!

Evde gözleme nasıl yapılır? Yemek Tarifleri Ayvalık lor tatlısı nasıl yapılır? Yemek Tarifleri Yumurtanın en sağlıklı tüketim şekli hangisidir? Kayısı kıvamında yumurta nasıl yapılır? Yemek Tarifleri Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Patlıcan reçeli yapmanın püf noktaları Yemek Tarifleri