Uzmanlar Kahramanmaraş depremi için uyarmıştı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’yi sarstı. Oysa uzmanlar Doğu Anadolu Fayı konusunda uyarıyordu. Özellikle, son bir yıllık süreçte Zonguldak ve Elazığ’da yaşanan depremler sonrası, Kahramanmaraş yöresine dikkat çekiliyordu.

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 2020 yılından bu yana Kahramanmaraş ve çevresine dikkat çekiyordu. Görür, 11 Nisan 2022’de Zonguldak-Ereğli’de yaşanan 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından Doğu Anadolu Fayı’nı işaret etmişti.

Doğu Anadolu fay hattında dikkat çeken bir diğer isim Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek’ti.. Prof. Dr. Perinçek, 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünde katıldığı Ulusal Kanal yayınında deprem riski yüksek bölgeleri sıralamış, Adıyaman ve çevresine dikkat çekmişti.

Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, 2 gün önce de sosyal medya hesabından Kandilli Rasathanesinin son 30 günün deprem aktivitelerini içeren haritalarını paylaşmış ve Doğu Anadolu Fay’ı için bir kez daha uyarmıştı.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Burhan Daş, 15 Ocak’ta Elazığ’da yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından uyarıda bulunarak, "Çelikhan-Kahramanmaraş hattı üzerinde büyük bir deprem beklediğimizi vurgulamıştık, bu beklentimiz halen devam etmekte" ifadelerine yer vermişti.

Vatandaşlar kan merkezlerine koştu Yaşam Anneleri ölen ikiz keçilere hayvan sevgisi yürekleri ısıttı Yaşam Boğazları geçen sporcu Deregeçidi Barajı'nda yüzdü Yaşam SGK'den dolandırıcılık uyarısı Yaşam Akıllı cihazlar tehdit altında mı? Yaşam Eski ehliyeti olanlar dikkat Yaşam Evde paketleme dolandırıcılığı Yaşam Sanal tehlike: Oyun bağımlılığı Yaşam Çağımızın hastalığı: Dijital bağımlılık Yaşam Yandere Simulator tehlike saçıyor! Yaşam Telefonlarda sıcak hava tehlikesi! Yaşam Dolandırıcılar bayramı fırsat bildi! Yaşam