Sosyal yardım alanlar dikkat! İşte yeni Aile Destek Program ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım miktarlarını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı özellikle kış aylarının gelmesi ile sosyal yardım ödemeleri ücretlerini araştırıyor.

Abone ol

Milyonlarca dar gelirli vatandaşın ekonomik anlamda yüklerini hafifletmek amacıyla yararlandığı sosyal destek ödemeleri 2023 yılında artış gösterdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşanırken aktarılan tabloda yer alan veriler doğrultusunda sağlanan destek ödemelerinin arttığı belirlendi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı özellikle bu sene de kış aylarının gelmesinin ardından pek çok destek ödemesi ve yardım kampanyasını sürdürmeye devam etti. Bu sene kırtasiye yardımı, çocuk yardımı, gıda-erzak yardımı, yakacak yardımı, ulaşım desteği, doğalgaz desteği gibi daha pek çok destekte bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında destek ödemelerinin arttığı belirtildi. 

DESTEK ÖDEMELERİ ARTTIRILDI

Yeni yılda destek ödemeleriyle ilgili bir zam açıklaması bulunmazken ortaya çıkan rakam ve destek ödemeleri şu şekildeydi;

a) Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 450 TL ve altında olan haneler için aylık 1250- TL ödenir.
b) Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 450 TL’nin üzerinde olup 911,15 TL ve altında olan haneler için aylık 1100-TL ödenir.
c) Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 911,15 TL’nin üzerinde olup 1372,30 TL ve altında olan haneler için aylık 950-TL ödenir.
d) Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 1372,30 TL’nin üzerinde olup 1833,45 TL’den az olan haneler için aylık 850-TL ödenir.

YENİ RAKAMLAR BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemesi tutarlarının arttırıldığı duyuruldu. Yapılan destek ödemesi bazında evde bakım desteği, 65 yaş aylığı, kronik hastalık yardımı gibi beraberinde pek çok yardımın ödemesi arttırılmış oldu. Sosyal destek ödemeleri arttırılırken yeni rakamlar şu şekilde yer aldı;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri güncel olarak yukarıda gösterilen tablodaki gibi yer alıyor. Destek ödemelerine başvurular hala devam ederken Şubat ayında hesaplara yatırılacak destek ödemeleri güncel şekilde yatacak. 

Son İttihatçı Taylan Sorgun hayatını kaybetti Yaşam Soylu kadına şiddet verilerini paylaştı Yaşam Yakup Aslan'ın annesi vefat etti Yaşam Emniyet şeridini ihlal etmenin cezası kaç TL 2023? Yaşam