Sarper Özsan'ı 1 Mayıs Marşı ile uğurladık

78 yaşında hayata gözlerini yuman besteci, müzisyen, akademisyen ve devrimci sanatçı Sarper Özsan için Ankara’da anma ve defin töreni düzenlendi. Yarım asırlık Vatan Partili ve Aydınlık Korosu kurucusu olan Özsan, yaratıcısı olduğu 1 Mayıs Marşı ile son yolculuğuna uğurlandı.

Vatan Partili bestekar, sanatçı, müzisyen ve akademisyen Sarper Özsan, 78 yaşında Ankara’da hayata gözlerini yumdu. Emekçilerin coşkuyla söylediği 1 Mayıs Marşı’nın yaratıcısı olan Özsan için Ankara’da anma töreni düzenlendi.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törene Sarper Özsan'ın oğlu Botan Özsan, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, parti yöneticileri ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri de katıldı.

Sarper Özsan’ın oğlu Botan Özsan, babasını “Yılmaz bir devrimci” olarak tanımladı:

- Yılmaz bir devrimci ve disiplinli bir insandı. Arkasında sayısız anı bıraktı. Benim için örnek bir insandı. Babama veda ederken sizlerin önünde kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Karanlık ise “Sarper Özsan aktif hayatında partili bir hayat ve partili bir sanatçıdır” dedi. Karanlık, Özsan’ın çok yönlü birisi ve sporcu olduğunu da vurguladı:

- Yarım asırlık seçkin bir örgütlü mücadele adamı ve yarım asırlık seçkin bir aydındı. Aramızdan ayrılanların kendilerinin anılmasını ihtiyacı yok. Bizim onları anmaya ihtiyacımız var. Onun yaptıkları hep bir güç kaynağı olacak. Sarper'in partili yaşamı, örgütlü olmanın sanatçıyı ateşlediğini ispatlıyor.

Törende konuşan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Güray da Cumhuriyet kurulduğunda sanata toplumcu bir bakışın olduğunu söyledi. Güray, Sarper Özsan’ın bu toplumcu bakış açısını eserlerine yansıttığını işaret etti:

- Ruhi Su hocamızın koro mirasını bırakıp emanet ettiği kişiydi Sarper Özsan. Sadece onun kimliğiyle bir mesele yaşamıyoruz şu anda. Onun bıraktıklarını geleceğe taşıma adına hepimize çok önemli görevler düşüyor. Hocamızı geleceğe taşımak adına elimizden geleni yapacağız.

Müzik Eğitimcileri Derneği Başkanı Refik Saydam ise Özsan’ın bir eğitimci ve emekçi önderi olduğunu belirtti:

- Sarper Özsan bir Cumhuriyet aydınıydı. Sarper Özsan örgütçüydü, yoldaşlarına bağlıydı. Sadece siyasi örgütlenme değil meslek örgütlenmesinin de içindeydi. Müzik Eğitimcileri Derneği üyesiydi

Anma töreninden devrimci sanatçı Özsan’ın öğrencileri de konuştu. Öğrencileri, Özsan’ın güler yüzlü ve iyi bir öğretmen olduğuna değindi:

- Onunla hiç karşılaşmamış öğrenciler onun yazdığı notlardan müzik öğrenmeye devam edecekler. Cebimde hayli kalabalık bir veresiye defteri var. Bana işimi daha güzel yapmayı öğretiyor o defter
- Daha iki gün önce okulumda ders işlerken öğrencilerime ders anlatırken Sarper hocanın dizeleriyle bu dersi anlattığımız fark ettim. Bir telefon kadar uzağımızdaydı. Aynı zamanda çok iyi bir tartışmacıydı. Sarper hocadan aldığım bütün derslerin karşılığını aldım. İyi ki onun öğrencisi oldum.

Töreninin sonunda Sarper Özsan anısına bir müzik dinletisi yapıldı. Bestelediği eserlerin yer aldığı müzik dinletisi, Sarper Özsan’ın yaratıcısı olduğu 1 Mayıs Marşı ile sona erdi. Özsan’ın sevenleri, meslektaşları ve Vatan Partililer ayağa kalkarak 1 Mayıs Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi.

Vatan  Sarper Özsan Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Özsan'ın cenazesi Ankara'ya Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

Bakan Bozdağ’dan ‘cinsel istismar’ genelgesi Yaşam Vatan Partili sanatçı Sarper Özsan'a veda Kültür Sanat Türk Polis Görev Gücü törenle karşılandı Yaşam SGK'den dolandırıcılık uyarısı Yaşam Akıllı cihazlar tehdit altında mı? Yaşam Eski ehliyeti olanlar dikkat Yaşam Evde paketleme dolandırıcılığı Yaşam Sanal tehlike: Oyun bağımlılığı Yaşam Çağımızın hastalığı: Dijital bağımlılık Yaşam Yandere Simulator tehlike saçıyor! Yaşam Telefonlarda sıcak hava tehlikesi! Yaşam Dolandırıcılar bayramı fırsat bildi! Yaşam