Kıble yönü nasıl bulunur?

Namaz kılmak isteyenler özellikle bilmedikleri yerlerde kıbleyi nasıl bulacakları konusunda karmaşa yaşayabilirler. Kıblenin bulunmasını sağlayan çeşitli yöntemler var. İşte detaylar...

Abone ol

İnsanlar pek çok yerde kıble bulmaları gereken durumlar yaşayabilir. Bu durumda en kolay kurtarıcı teknoloji. Akıllı cep telefonlarınıza pusula ya da kıble yönü bulma uygulaması indirerek bu sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz. Oldukça pratik bir yöntem olan bu uygulama sayesinde bulunduğunuz her yerde kıbleyi kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca bunların internet gerektirmeyen versiyonları da bulunmaktadır. Bazı namaz uygulamalarının içinde de kıble bulma kısmı olabilir.

KIBLEYİ BUL

Aniden namaz vakti geldiğinde bazen kıble bulmak durumunda kalabilirsiniz. Böyle durumlarda kıbleyi bulmak bazen zor olabilir. Bu tür zamanlarda kıbleyi bul uygulamaları ile kolayca kıbleyi bulabilirsiniz. Cep telefonlarınıza kıbleyi bul uygulamalarından birini indirim istediğiniz her yerde kıble sorgulama yapabilirsiniz. Teknolojinin ilerlemesi her şeyi kolaylaştırmıştır. Kıble bulmak de bunlardan biridir. Akıllı cep telefonlarına indirilen çeşitli uygulamalar sayesinde kıble her yerde kolayca bulunabilir. Hatta bunların internet olmadan çalışan versiyonları da bulunmaktadır.

KIBLE NASIL BULUNUR?

Namaz kılabilmek için mutlaka kıblenin bilinmesi gerekmektedir. Bazen bilmediğiniz bir yerde aniden namaz kılmanız gerektiğinde kıbleyi de bulmanız zor olabilir. Böyle durumlarda kıbleyi bulabilmek için çeşitli yöntemlerden destek alabilirsiniz. Bunlardan biri pusuladır. Artık cep telefonlarına bile indirilebilen pusulalar sayesinde kolaylıkla kıbleyi bulabilirsiniz. Bir başka yöntem de camilerin minaresi ve kapısıdır. Cami kapıları her zaman kıble yönünde bakar.

KYK üç aylık toplu para ödemesi ne zaman? Yaşam Galatasaray Üniversitesi'nde Kanlı Noel anması Yaşam Vural Avar hayatını kaybetti Yaşam Ali Kıranğ'ı kaybettik Yaşam