Kars'ta "kurutulmuş kaz" imece usulü hazırlanıyor

Türkiye'nin kaz yetiştiriciliği merkezi konumundaki Kars'ta, kazların kesimine başlandı. Kış sofralarının vazgeçilmezi olan kazlar bakın nasıl daha lezzetli hale getiriliyor.

Kışlık kaz hazırlığı başladı.

Kars'ta damızlıktan elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra sonbahara kadar titizlikle besleniyor.

Besi süresince arpa verilen kazlar, bugünlerde köylerde bir araya gelen kadınların söylediği nağmeler eşliğinde imece usulü kesilip temizleniyor.

Kent merkezi ile ilçe ve köylerde kesilen kazlar, kış sofraları için tuzlanıp kurutulmaya bırakıldı.

Kısa süre sonra satışa sunulacak kaz etleri, kışın sofraları süsleyecek.

Esenler'de oto sanayi sitesinde patlama Yaşam Halit Kıvanç'ın cenaze töreni belli oldu Kültür Sanat 0850'li hatlarda dolandırıcılık riski Meclis'te Yaşam SGK'den dolandırıcılık uyarısı Yaşam Akıllı cihazlar tehdit altında mı? Yaşam Eski ehliyeti olanlar dikkat Yaşam Evde paketleme dolandırıcılığı Yaşam Sanal tehlike: Oyun bağımlılığı Yaşam Çağımızın hastalığı: Dijital bağımlılık Yaşam Yandere Simulator tehlike saçıyor! Yaşam Telefonlarda sıcak hava tehlikesi! Yaşam Dolandırıcılar bayramı fırsat bildi! Yaşam