Süleyman Soylu açıkladı: İstanbul'da 8 ilçe yabancı kayıtlarına kapatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul Göç Değerlendirme Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Bakan Soylu, İstanbul’da Başakşehir, Bağcılar ve Avcılar'ın da arasında 8 ilçeye artık yabancı uyruklu kişilere ikamet kaydının duyurulduğunu açıkladı.

İstanbul’da 8 ilçeye ikamet kayıt izni İçişleri Bakanlığınca kapatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Göç Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Soylu; İstanbul'da Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu ilçelerinin yabancılar için ikamet izinlerine kapatıldığını, artık bu ilçelerde yeni yabancı kaydı yapılmayacağını duyurdu.

Bakan Soylu karara yönelik istisnaları da açıkladı:

- İstisnası ne? Öğrenciyse, o ilçedeyse üniversitesi, orayı kazanmışsa olabilir veya yatırımcı olarak ev almışsa bu olabilir. Onun dışında bir de hastalık meselesi var.
Ağrı'da Şehit polis Veli Kabalay'ın adı yaşatılacak Yaşam Çorlu tren kazasında ara karar çıktı Yaşam CHP'li Esenyurt Belediyesinde LGBT müdürlüğü talebi Siyaset SGK'den dolandırıcılık uyarısı Yaşam Akıllı cihazlar tehdit altında mı? Yaşam Eski ehliyeti olanlar dikkat Yaşam Evde paketleme dolandırıcılığı Yaşam Sanal tehlike: Oyun bağımlılığı Yaşam Çağımızın hastalığı: Dijital bağımlılık Yaşam Yandere Simulator tehlike saçıyor! Yaşam Telefonlarda sıcak hava tehlikesi! Yaşam Dolandırıcılar bayramı fırsat bildi! Yaşam