Evde paketleme dolandırıcılığı! Ev kadınları tuzağa düşürülüyor

Son günlerde yeni bir dolandırıcılık yöntemi türü tespit edildi. Bu kez hedefte ev kadınları var. "Evlere iş verilir" ilanıyla reklam yapan dolandırıcılar, vatandaşları ağına düşürüp paralarını alıyor, vatandaşları tehdit ediyor. O mağdurlardan biri Ulusal Kanal'a ulaştı. Ayrıntılar haberimizde...

Mağdur kadın, "Ev ekonomisine nasıl katkı sağlarım?" diye düşünüyordu. Instagram'dan gördüğü hesap dikkatini çekti. İletişime geçti ama sonuç hiç de beklediği gibi olmadı.

Bu kez dolandırıcıların hedefinde ev kadınları var. Evde paketleme işi adı altında, ev hanımları ağa düşürülüyor. Ürünü göndermek için kapora istiyorlar. O anda dolandırıcılık bağlıyor.

Sosyal medya üzerinden paketleme ilanı veriliyor. 300 ile 600 TL arasında ön ödeme istiyor. Daha sonra da farklı evraklar için yüksek miktarda ücret talep ediyorlar.

Tuzağa düşürülen vatandaşlardan kişisel bilgiler isteniyor. Dolandırıldığını anlayanlar hakkını arayınca bu kez de tehditle karşılaşıyor. Uzmanlar bu ve benzeri olaylara karşı vatandaşları uyarıyor.

Sanal tehlike: Oyun bağımlılığı Yaşam Çağımızın hastalığı: Dijital bağımlılık Yaşam Yandere Simulator tehlike saçıyor! Yaşam SGK'den dolandırıcılık uyarısı Yaşam Akıllı cihazlar tehdit altında mı? Yaşam Eski ehliyeti olanlar dikkat Yaşam Telefonlarda sıcak hava tehlikesi! Yaşam Dolandırıcılar bayramı fırsat bildi! Yaşam Dolandırıcıların "dava dosyası" tuzağı! Dikkat! Yaşam Oyuncu Wilma Elles Bitlis'i gezdi Yaşam Türkiye'den kaç kişi yurt dışına göç etti? Yaşam LGS'de 494 puan aldı! Yaşam