Evde bakım maaşı Aralık ayı ödemeleri yattı mı?

Haziran ayına ilişkin ödemelerin kısa süre içerisinde başlaması beklenirken gözler Aile ve Çalışma Bakanlığı'ndan gelecek olan açıklamaya çevrildi. Peki, "13 Aralık 2022 Bu ayın evde bakım maaşı parası yattı mı, ne zaman yatacak?"

Abone ol

Her ay il il yatan evde bakım maaşı ödemeleri bu ay da gündemdeki yerini aldı. Evinde ağır hasta, yaşlı veya engelli kişiye bakan vatandaşlara sağlanan bu ödenekle ilgili olarak "13 Aralık evde bakım maaşı parası yattı mı, ne zaman yatacak?" soruları ile yatan iller güncel listesi araştırılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında farklı günlerde farklı şehirlerde ödeniyor. Buna göre, aralık ayı ödemelerinin de 15 Aralık'ta başlaması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı için ister sms isterseniz e -Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e sms atmaları gerekiyor. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 sms ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Bakım ödemesinin yanında yaşlının kendisine de maaş veriliyor. Bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayanlara bağlanan maaş halk arasında 65 yaş aylığı olarak biliniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kasım ve aralık aylarındaki tutarı 20,5 milyar liraya ulaşan sosyal destek ödemeleri yeni yılla birlikte katlanarak artacaktır" dedi.

Bir yılda en fazla kaç gün rapor alınabilir? Yaşam TOKİ çekiliş numarası nasıl öğrenilir? Yaşam Benesta Benleo Acıbadem’de lansmana özel fırsatlar başladı Yaşam Ehliyet affı çıkacak mı? Yaşam