Erzincan'da kadınların tandırda kışlık ekmek mesaisi başladı

Doğu Anadolu Bölgesi’nden buram buram tandır ekmeği kokusu yükselmeye başladı. Kış ayının gelmesiyle Erzincan Kemah’taki kadınlar kışlık ekmekleri hazırlamaya başladı.

Erzincan Kemah’da kadınlar, günün ilk saatlerinden itibaren tandır ateşlerini yakmaya başladı.

İlçedeki vatandaşlar köylerinde bakkal ve market olmadığı için imece usulü çalışarak, kışlık ihtiyaçları olan ekmeği, tandırda pişirerek karşılıyor.

Gün boyu süren çalışmanın ardından kışlık ekmeklerini hazırlayan kadınlardan bazıları ekmekleri gurbetteki çocuklarına da gönderiyor.

Yapılan tandır ekmeğini 4-5 ayda tüketen halk, ekmekleri ya kurutarak ya da derin dondurucuda saklıyor.

Hasat edilen zeytinler geleneksel yöntemlerle işleniyor Yaşam Davul zurna eşliğinde ritim tutan at Yaşam Anadolu leoparı bir kez daha görüntülendi Yaşam SGK'den dolandırıcılık uyarısı Yaşam Akıllı cihazlar tehdit altında mı? Yaşam Eski ehliyeti olanlar dikkat Yaşam Evde paketleme dolandırıcılığı Yaşam Sanal tehlike: Oyun bağımlılığı Yaşam Çağımızın hastalığı: Dijital bağımlılık Yaşam Yandere Simulator tehlike saçıyor! Yaşam Telefonlarda sıcak hava tehlikesi! Yaşam Dolandırıcılar bayramı fırsat bildi! Yaşam