Cildi kış soğuklarından koruyan 8 muhteşem gıda! Bu gıdaları mutlaka tüketin! Cilt bakım ürünlerine bağımlı hale gelmeyin...

Kış soğuklarının artmasıyla birlikte pek çok insan cilt sorunlarıyla karşılaşmaya başladı. Bazı gıdalar ise cildi dondurucu soğuklara karşı koruyor. Peki cilt kuruluğuna iyi gelen gıdalar neler? Cildi soğuk havalardan koruyan gıdalar hangileri? Cilt bakım ürünleri yerine hangi gıdalar tüketilebilir?

Haberin devamı için tıklayınız

Tatlı patates, A ve C vitaminleri açısından oldukça zengin bir gıda. Bir başka ifadeyle, gerçek bir cilt dostu! Tatlı patatesin içerisinde bulunan yoğun A vitamini cildin Güneş’in zararlı ışınlarından korunmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte cildi nemlendirerek, cilt kuruluğuna karşı da etkin bir rol üstleniyor.

Tatlı patateste yoğun olarak bulunan ve cilt sağlığı için son derece önemli olan bir diğer şey ise C vitamini. C vitamini, vücuttaki bağ dokusunu güçlendiren ve insan vücudu için büyük önem taşıyan kolajenin artmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte kolajen canlı, nemli ve sağlıklı bir cilt için de oldukça büyük önem taşıyor.