Asya'nın en popüler 20 hamur işi: Türkiye kaçıncı sırada?
Asya mutfağı deyince aklımıza bir çok yemek kültürü gelmektedir. Asya mutfağında en popüler hamur işi deyince mutlaka olmazsa olmaz dediğimiz o Türk mutfağından hamur işleri listede yerini alıyor. Listeyi sizin için araştırdık...
Haberin devamı için tıklayınız20- NAN-E BARBARİ - İRAN
Nan-e barbari, İran'ın buğday bazlı, mayalı gözleme ekmeğidir. Genellikle, ona hafif altın rengi bir kabuk veren, ancak içini hafif ve havadar tutan bir un olan roomal ile geleneksel olarak fırçalanan uzun oval bir şekle dönüştürülür.
Geleneksel tandır fırınlarında pişirilmeden önce ekmeğe genellikle
haşhaş, çörek otu veya susam
serpilir. Barbari adı, Hazaras etnik grubuna atıfta
bulunmak için kullanılan eski saygısız addan türemiştir. Nan-e
barbari hazırlama geleneğini Tahran'a ve İran'ın diğer bölgelerine
ilk kez getirenlerin onlar olduğuna inanılıyor.
Bu çıtır ekmek, İran'da bir kahvaltılıktır; en iyi şekilde taze hazırlanmış ve kremalı sürülebilir malzemeler, peynir ve çeşitli taze sebzeler eşliğinde servis edilir.