Akçaabat'ta hasat edilen zeytinler geleneksel yöntemlerle işleniyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde hasat edilen zeytinler üreticiler tarafından işleniyor. Ağaç dallarının silkelenmesiyle hasat edilen zeytinler sofralarda yerini alıyor.

Önce dallarından silkeleniyor, ardından henüz olgunlaşmamış yeşil zeytinler taş ya da ahşap çekiç yardımıyla kırılıyor.

Kaplara konulan zeytinlerin, üzerine çıkana kadar su ve bir miktar tuz atılıyor.

Tuz sayesinde acılığını bırakan zeytinler, 4 ay içinde sofralardaki yerini alıyor.

Akçabat Zeytinleri, Trabzon pazarlarında işlenmeden de satışa sunuluyor.

Davul zurna eşliğinde ritim tutan at Yaşam Anadolu leoparı bir kez daha görüntülendi Yaşam Trakya Üniversitesi öğrencileri atık yağlardan sabun üretti Bilim ve Teknoloji SGK'den dolandırıcılık uyarısı Yaşam Akıllı cihazlar tehdit altında mı? Yaşam Eski ehliyeti olanlar dikkat Yaşam Evde paketleme dolandırıcılığı Yaşam Sanal tehlike: Oyun bağımlılığı Yaşam Çağımızın hastalığı: Dijital bağımlılık Yaşam Yandere Simulator tehlike saçıyor! Yaşam Telefonlarda sıcak hava tehlikesi! Yaşam Dolandırıcılar bayramı fırsat bildi! Yaşam