Afyonkarahisar'da geleneksel yöntemlerle ot süpürgesi yapımı sürüyor
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde geleneksel yöntemlerle ot süpürge üretimi devam ediyor. Eski yıllara göre ot süpürgeye ilgi azalsa da köyde yaşayanlar temizlik işlerinde hala ot süpürgeyi tercih ediyor.
Otlar önce seçiliyor, daha sonra ilmek ilmek işleniyor. Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Aydın ailesi Geleneksel yöntemlerle ot süpürgesi yapmaya devam ediyor.
Eski yıllara göre ot süpürgeye ilgi azalsa da köyde yaşayanlar, temizlik işlerinde kullanmaya devam ediyor.
Süpürge otlarının ekim ayında hasadı yapılıyor. Hasadın ardından uygun yerlere serilerek 2 ay boyunca güneşte kurutulan otlar, evin bir bölümünde ve bahçede kurulan çadırda depolanıyor.
Kükürtte bekletilen otlar, daha sonra Aydın ailesinin elinde süpürgeye dönüşüyor.
2-3 yıl kullanılan ot süpürgeler bir günde 40-50 adet civarında üretebiliyor.