Rusya ile Suudi Arabistan arasında petrol iş birliği

Rusya Batı'nın yaptırımlarına karşı kararlı adımlar atıyor. Rus Lider Vladimir Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Salman ile petrol alanında önemli bir görüşme yaptı. İşbirliğine yönelik olumlu mesajlar öne çıktı. Öte yandan Rusya'ya karşı yaptırımların başını çeken ülkelerden olan İngiltere'ye karşı harekete geçildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve 13 üst düzey yönetici hakkında Rusya’ya giriş yasağı içeren yaptırım kararı alındı.

Rusya Atlatik yaptırımlarına bölgesel işbirlikleriyle yanıt veriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman telefonda görüştü. Görüşmede petrol piyasalarındaki gelişmeler ele alındı.

İki lider, OPEC ve OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubu nezdinde yürütülen iş birliğini değerlendirdi. Söz konusu iş birliğine yönelik olumlu mesajlar verildi.

Öte yandan Rusya kendisine yaptırım uygulayan ülkelere yanıt vermeye devam ediyor...

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Dışişleri Bakanı Liz Truss ve Savunma Bakanı Ben Wallace'ın aralarında bulunduğu 13 üst düzey yönetici hakkında Rusya’ya giriş yasağını da içeren yaptırım kararı alındığını duyurdu:

- Bu adım, Londra'nın ülkemizi kontrol altına almak ve milli ekonomimizi boğmaya yönelik koşullar yaratmak için Rusya’nın uluslararası izolasyonunu amaçlayan dizginlenmeyen enformasyon ve siyasi kampanyasına yanıt olarak atıldı.

Açıklamada İngiltere’nin Ukraynaya gönderdiği silahlara dikkat çekilerek, ülkedeki durumu kasten kötüleştirdiği ifade edildi.

''Ankara Şam Hattını onarmak mümkün'' Dünya İsrail'in Mescid-i Aksa baskını tansiyonu yükseltti Dünya Alman devi Rusya yaptırımlarına karşı uyardı Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya ABD, Venezuela'da düğmeye bastı Dünya