Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne kapatma davası

Çocuklara LGBTİ’yi aşılayan ve PKK propagandası yapan Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni kapatma davası açıldı. İlk duruşması 14 Nisan günü yapılan dava 29 Eylül’e ertelendi. Ulusal Kanal'ın ulaştığı bilgilere göre Tarlabaşı Toplum Merkezi’nde FETÖ iltisakı nedeniyle ihraç edilen ve sabıkalılar çalıştırılıyor.

Çocukları LGBTİ ve PKK propagandasıyla istismar eden derneğe kapatma davası açıldı. Dernek kendini ‘Örgütlenme hakkına müdahale ediliyor’ diyerek savundu.

Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni kapatma davası başladı. İlk duruşma Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

HDP’li isimlerle, FETÖ ve PKK’dan yargılanan kişilerin de avukatı olduğu bilinen Sevgi Kalan Güvercin, mahkeme esnasında tehditlerde bulundu. "Dokunulmazlıklarının olduğunu iddia etti".Derneğin avukatlığını yürüten Sevgi Kalan Güvercin, Buse Karataş ve Selmin Cansu Demir davayı AİHM’e taşıdıklarını söyledi.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olmayı talep etti. Bakanlık avukatları , "Gençlerin ve çocukların istismarına karşı faaliyet yürütmek görevimiz kapsamındadır" ifadelerini kullandı. Derneğin avukatları ise kapatma davasına "örgütlenme özgürlüğüne müdahale" diyerek karşı çıktı.

18 Mayıs 2022'de ‘Hukuka ve Ahlaka Aykırılık’ gerekçeleri üzerinden derneği fesih davası görülecek. 29 Eylül'de ise ikinci duruşma yapılacak.

Tarlabaşı Toplum Merkezi'nin nasıl örgütlendiğine mercek tuttuk... Merkez, ABD ve AB tarafından fonlanıyor. İstanbul Beyoğlu’nda, Türk, Kürt, Arap ve Roman çocuklara LGBTİ aşılanıyor. Aynı zamanda, çocuklara aylık okuttukları ‘Parlayan Çocuklar’ dergisinde LGBTİ propagandası ve PKK/PYD propagandası yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce "sakıncalı içerik" olduğu gerekçesiyle imha ettiği kitaplar, eğitim materyali olarak kullanılıyor. Henüz cinsel kimliği oluşmamış yaştaki çocuklara cinsiyetsizlik eğitimi veriliyor. Müfredat içeriğinde çocukların PKK sempatizanı birer birey olmaları için eğitimler de yer alıyor.

Ulusal Kanal'ın ulaştığı kaynaklara göre, Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin çalışanları arasında FETÖ iltisakı ile kamu kurumlarından ihraç edilen kişilerle, sabıka kaydı olan kişiler çalıştırılıyor...

“Malı, mülkü sevmiyorum, kendimi mülksüzleştiriyorum” Yurt Çankırı'da Üretim Devrimi Kurultayı ve İftar Yurt Gaziantep Rumkale'de tartışmalı yıkım Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt Antalya'da falezlerin bir bölümü "kesin korunacak hassas alan" kapsamından çıkarıldı Yurt Sarar mağaza çalışanları toplu iş sözleşmesi için grevde Yurt 146 Polonez Gıda işçisi 55 gündür haklarını arıyor Yurt Yol Bulan Fabrikası'nda grev 84. gününde Yurt AK Parti huzurevlerinin huzurunu kaçırdı Yurt