''Pakistan yabancı güçlerin kukla devleti olmayacak''

Pakistan’da ABD’nin hükümet darbesiyle başbakanlığa getirilen Şahbaz Şerif, ilk konuşmasında Batı’yla “fay hatlarını çatlatmayacağız” mesajı verdi. İmran Han ise ‘ithal hükümete’ karşı erken seçim mücadelesi başlatılacağını ilan etti. Han, bu akşam ilk mitingini yapacak.

ABD’nin muhalefet eliyle İmran Han hükümetini düşürmesinin ardından Şahbaz Şerif önceki gün Pakistan’ın 23. Başbakanı oldu. Şerif, ilk konuşmasında batıya samimi mesajlar yolladı. Pakistan’ın ABD’yle geçmişten bugüne uzanan köklü bağları olduğunu savunan Şerif, bunu bozmayacağının sözünü verdi. Şahbaz Şerif, İngiltere ve Avrupa Birliği ile de “samimi” ilişkilerini sürdüreceğini ifade etti.

İmran Han liderliğindeki Pakistan halkı ise, ABD darbesine karşı direnişte… İmran Han, ülkesinin yabancı güçlerin kukla devleti olmayacağını vurguladı. “Pakistan bağımsız ve egemen bir devlettir.” diyen İmran Han, halkı bu akşam Peşaver’de düzenleyeceği mitinge çağırdı.

İmran Han, Pakistan'ın yabancı güçlerin kukla devleti olmayacak dedi:

- Çarşamba günü Peşaver'de halka açık bir toplantı yapacağım. Bu, Hükümetimin, yabancı destekli bir rejim değişikliğiyle kaldırılmasından sonraki ilk mitingim olacak. Pakistan, yabancı güçlerin kukla devleti olarak değil, bağımsız, egemen bir devlet olarak kuruldu. İleriye giden tek yol bu olduğu için acil seçim talep ediyoruz. İnsanların adil ve özgür seçimlerle, başbakanları olarak kimi istediklerine karar vermelerini istiyoruz. Herkesin bu mitinge katılmaya davet ediyorum.

İmran Han’ın başbakanlık görevinden düşürülmesinin ardından milyonlarca Pakistanlı ülke genelinde sokağa dökülmüş, meydanlardan ABD dayatmalarına geçit verilmeyeceğini haykırmıştı.

İmran Han’ın da hafta boyunca büyük merkezlerde yapacağı mitinglerle erken seçim çağrısını büyüteceği öngörülüyor. Han’ın, cumartesi günü ülkenin 18 milyon nüfusla en büyük şehri olan Karaçi’de, pazar günü ise Lahor’da miting düzenlemesi bekleniyor.

Milyonlar İmran Han'a destek için meydanları doldurdu Dünya Almanya'dan kamuculuk sesleri yükseliyor Dünya ''Ukrayna'ya özel operasyon an meselesi'' Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya ABD, Venezuela'da düğmeye bastı Dünya