Solucan Gübresi

Gübre çiftçinin önemli sorunlarından biri…Özellikle kur farkı nedeniyle yüzde 200 zamlanmasının ardından solucan gübresi iyice düşünülür oldu. Solucan gübresi kimyasal gübrenin yerini alabilir mi? Gaziantep’te bu alanda üretim yapan Ziraat Mühendisi Selçuk Zoroğlu, tesisinin kapılarını Ulusal Kanal'a açtı.

Kimyasal gübreye gelen zam çiftçinin en büyük giderleri arasında neredeyse başı çekiyor. Bazı çiftçiler tarlasını boş bıraktı. Kimi de geçen yıla oranla daha az gübre atmayı tercih etti.

Kur farkından zamlanan kimyasal gübreye solucan gübresi alternatif olabilir mi? Gaziantep’te solucan gübresi üreten Ziraat Mühendisi Selçuk Zoroğlu, faydalarını anlattı.

Yüzde yüz yerli olan solucan gübresi diğer gübrenin yarı fiyatından bile daha az.

Zoroğlu, solucan gübresinin nasıl üretildiğini aktardı.

Toprağın verimini artıran solucan gübresi çok hızlı çoğalabiliyor.

Ziraat Mühendisi Zoroğlu, hasat sürecini de anlattı.

Hükümetin solucan gübresi üretimine daha çok destek vermesi gerektiğini söyleyen Zoroğlu, bu gübrenin verimi de artırdığını belirtti.

Ramazan'da misyonerlik faaliyeti tepki çekti Yurt Tarlaları zift altında bırakan şirkete kilit vuruldu Yurt Ramis Güler, Deva için nikah yüzüğünü verdi Yurt Petrol-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Elba Bant'ta grev başladı Yurt As Plastik işçilerinin grevinde 7. gün Yurt Aydın'da zeytin sezonu başladı Yurt Vatan Partisi'nin acı kaybı Yurt Barınma sorunu büyüyor Yurt Depremzedelerin sağlığı tehdit altında Yurt Nazlı Karakoyun için adalet Yurt Devlet kapattı DEM Parti yeniden açtı Yurt Akdeniz balıkçıları "Vira bismillah" dedi Yurt