Milyonlar İmran Han'a destek için meydanları doldurdu

Pakistan, ABD darbesine direniyor; Amerikan komplosuyla Başbakanlık görevinden alınan İmran Han’a destek gösterileri sürüyor. Şahbaz Şerif hükümetini kabul etmeyen milyonlarca Pakistanlı, İmran Han’a destek için ülke genelinde meydanları doldurdu. Meclis’ten çekilen İmran Han ise, erken seçim çağrısı yaptı.

Pakistan’da ABD darbesiyle Başbakanlığı düşürülen İmran Han, erken seçim çağrısı yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Han, halkın, özgür ve adil seçimler yoluyla kendi liderini seçme hakkının olduğunu vurguladı.

Pakistan'ın yabancı güçlerin kuklası olarak değil, özgür ve bağımsız bir devlet olduğunu belirten İmran Han, tüm halkı, Çarşamba günü Peşaver'de düzenleyeceği mitinge çağırdı:

- Çarşamba günü Peşaver'de halka açık bir toplantı yapacağım. Bu, Hükümetimin yabancı destekli bir rejim değişikliğiyle kaldırılmasından sonraki ilk olay. Pakistan, yabancı güçlerin kukla devleti olarak değil, bağımsız, egemen bir devlet olarak kuruldu. İleriye giden tek yol bu olduğu için acil seçim talep ediyoruz. İnsanların adil ve özgür seçimlerle, başbakanları olarak kimi istediklerine karar vermelerini istiyoruz. Herkesin bu toplantıya davet ediyorum.

İmran Han’ın görevden düşürülmesinin ardından Amerikancı darbeye boyun eğmeyen Pakistanlılar, ülkenin tamamında meydanlara indi, “ithal hükümete hayır” sloganları attı.

Sokağa çıkan Pakistanlılar, ana akım medyanın gösterilere uyguladığı “karartmaya” telefonlarının fenerleriyle karşılık verdi.

Pakistan halkı, protesto dalgasını sosyal medyada da büyüttü. “İthal hükümete hayır” etiketiyle 3,5 milyondan fazla paylaşım yapıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan'da Başbakanlığı getirilen Şahbaz Şerif'i telefonla arayarak tebrik etti.

İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Erdoğan, görüşmede, Pakistan halkının tüm engellere rağmen demokrasi ve hukukun üstünlüğünden vazgeçmediğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Türkiye olarak Pakistan’a ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Almanya'dan kamuculuk sesleri yükseliyor Dünya ''Ukrayna'ya özel operasyon an meselesi'' Dünya Fransa seçimlerine Le Pen damga vurdu Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya ABD, Venezuela'da düğmeye bastı Dünya