Rusya'dan ABD'ye Doğu Akdeniz yanıtı

Rusya'nın Ukrayna'ya askerİ harekatı, Doğu Akdeniz'de suları ısıttı. ABD, Fransa ve İngiltere’nin bölgeye savaş gemilerini göndermesine, Rusya 16 savaş gemisini Akdeniz’e kaydırarak yanıt verdi.

Rusya’nın Ukrayna müdahalesi, Doğu Akdeniz’deki askeri hareketliliği yoğunlaştırdı. ABD, Fransa ve İngiltere Donanmaları uçak gemileri dahil olmak üzere bölgeye savaş gemileri gönderdi.

Rusya’da bu hareketliliğe karşılık Baltık Denizi’ndeki ve Kuzey Filosu’ndaki gemileri Doğu Akdeniz’e çekti. Son çekilen uydu fotoğraflarında Rusların en az 16 savaş gemisinin bölgede olduğu görüldü.

NATO Daimi Deniz Görev Grubu 2'ye bağlı 6 farklı ülkeden 6 savaş gemisi de Doğu Akdeniz'deki ortak operasyonlarını sürdürüyor. Son olarak gruba İngiliz muhrip HMS Diamond katıldı. Portsmouth'ta konuşlu gemi, etkili bir hava savunma destroyeri olarak biliniyor. Gemi, geçen yıl İngiliz uçak gemisi HMS Queen Elizabeth'e eşlik ederek yedi aylık bir görev yürütmüştü.

Batı'nın Doğu Akdeniz'e gelmesiyle birlikte Rusya da Baltık ve Kuzey Filosu'ndaki bazı gemilerini Doğu Akdeniz'e çekti. 16 gemiden oluşan Rus Filosu'nun bir arada Suriye’ye doğru ilerlediği belirtiliyor. görülüyor. Uzmanlarca bu durum, Rusya'nın Karadeniz'deki deniz operasyonları için bir dış savunma katmanı olarak değerlendiriliyor. Özellikle Ege'ye uçak gemisi sokan ABD'nin herhangi bir müdahalesine karşı bölgede toplanan Ruslar, önemli bir caydırıcılık kurmuş durumda.

Tam da bu dönemde Yunanistan devlet televizyonuna ERT’ye konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Ukrayna operasyonunun Doğu Akdeniz’in stratejik önemini artırdığına dikkat çekti. Amerikan sözcüsü Avrupa’nın Rusya’ya olan enerji bağımlılığını azaltmada Doğu Akdeniz’in rolüne de vurgu yaptı.

Şam'da ateşin dansından doğan bir mucize Dünya İsviçre'de bir Türk milletvekili: Belinde Nazan Walpoth Dünya ''Dolar hakim rezerv para konumunu kaybedebilir'' Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya